TRACTAMENTS 2018-03-30T10:23:23+00:00

Tractaments Dentals

Totes les especialitats que tractem a la nostra clínica.

Odontologia Restauradora

Consisteix en el conjunt de tractaments dentals que s’utilitzen per a solucionar els problemes de salut oral com serien les càries, fractures i desgastos dentals i per restablir la funció bucal en cas d’absències de peces. Les dents es poden substituir per implants, ponts fixes suportats per dents contigües o per pròtesis movibles. El dentista aconsellarà a cada pacient el tractament més adequat per ell, ja que són molts els factors que influeixen en la decisió.

Estètica

Existeixen diversos tipus de tractaments per a millorar l’estètica dental i a més a més, es poden combinar entre ells per obtenir millors resultats.

  • El blanquejament dental es fa a través d’un gel de peròxid d’hidròxid o de peròxid de carbamida que aclareix el color de les dents sense canviar-ne la forma. Es pot fer 1 o 2 sessions a la clínica o de 15 dies a 1 mes a casa.
  • Les facetes dentals (carilles), a part de canviar el color, també poden millorar la forma i la posició de les dents. Les facetes poden ser de ceràmica o de compòsit. Les primeres tenen l’avantatge que són més duradores i no canvia el color al llarg del temps però es necessiten mínim dos visites a la consulta ja que es fan al laboratori. Les segones es fan directament en boca amb una sessió i són mes conservadores ja que les dents es mantenen intacte.

Endodòncia

És el nom que rep el tractament dels conductes radiculars de la dent, el que es coneix col·loquialment com “matar el nervi”. Aquesta tècnica consisteix a eliminar per complet la polpa dental y segellar els conductes per tornar-li la funcionalitat a la peça dental i acabar amb el dolor. Aquest tractament està indicat quan la càries dental és tan profunda que arriba a la cavitat polpar, en fractures complicades i necrosi polpar.

Periodòncia

És l’especialitat que estudia la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties que afecten als teixits que donen suport a les dents. 1 de cada 4 pacients patiran algun cop al llarg de la seva vida gingivitis (inflamació de la geniva) o periodontitis (inflamació de la geniva amb la conseqüent pèrdua d’os). Per això, és molt important mantenir una bona higiene oral i fer controls anuals a la clínica per a detectar el problema quan avanç millor, ja que els resultats del tractament seran més bons. La periodòncia també engloba els empelts gingivals, tractament que restitueix la pèrdua de geniva que s’ha produït per un raspallat agressiu, malposició dental, presencia de pírcings, etc.

Cirurgia oral i Implantologia

És la part quirúrgica de l’odontologia que tracta la remoció de quists i peces dentals, com els queixals del seny inclosos o semi inclosos que donen problemes o dents impossible de rehabilitar, i la seva recol·locació mitjançant els implants. Els implants dentals substitueixen les arrels absents dels pacients i també poden proporcionar estabilitat a una dentadura nova o antiga. Una vegada col·locats els implants s’ha d’esperar mínim 3 mesos per a poder connectar les pròtesis dentals i donar-los-hi funció.

Ortodòncia

És l’especialitat que s’encarrega de la correcció de la posició de les dents o dels problemes de maloclusió. En maloclusions severes és molt important començar el tractament com abans millor, als 6 anys, amb ortodòncia removible, ja que produeix un efecte de ortopèdia per estimular o frenar el creixement de l’os maxil·lar o mandibular. Els tractaments efectuats quan el pacient ja ha acabat el recanvi dental (12 anys) acostumen a durar entre 1 i 2 anys i es pot realitzar amb brackets metàl·lics o estètics anteriors, brackets linguals o amb invisalign, que són fèrules transparents.

L’ortodòncia millora la salut bucal ja que facilita el raspallat bucal diari i els canvis estètics són molt importants, no només millora el somriure sinó que millora el conjunt de la cara.

Odontopedriatria

És la branca de l’odontologia que s’encarrega del diagnòstic, prevenció i tractament integral de la salut bucodental dels nens. Un bon seguiment de la dentició temporal assegurarà una bona dentició permanent. Es recomana fer la primera revisió dental com a màxim als 2 anys, que és l’edat en que el nen està apunt de completar l’erupció dental temporal. A més a més, les visites anuals des de ben petits eviten les possibles pors als petits de la casa.

CASOS REALITZATS A LA CLÍNICA

Facetes de ceràmica

Facetes de composit

Blanquejament intern dels incisius i extern general

Blanquejament de grans tincions

Empelts gingivals

Endodòncia

Ortodòncia

Corona sobre implant

Pròtesis completes sobre diversos implants

Rehabilitació amb corones